Deasupra legilor destinului – Maestrul Omraam Aivanhov

By | May 2, 2014

spiritualityPrin “Faca-se Voia Ta” nu înseamnă să stai și să aștepți că alții să acționeze în locul tău! Înseamnă să fii atent la semnalele pe care le primești pentru lucrurile pe care le ai de facut! Înseamnă să nu mai fii preocupat de încercările prin care treci plângându-ți de milă ci la Scopul tău. Să conștientizezi că tot ce se întâmplă tu ai chemat în destinul tau. Nu are sens să dai vina pe nimeni pentru că iți este rău, nu te simți bine sau ești neînțeles. În acest moment nimeni în afară de tine nu te poate ajuta cu adevarat. Așa că ai curajul să iți privești destinul în fața și să treci peste tot ridicând experiențele în Lumina! Cum? Privindu-le cu ochii deschiși! Tu ai ales în acestă viață o serie de lecții pentru suflet și de aceea Liberul tău Arbitru este limitat. Ca să poți fi auzit ai nevoie să reglezi frecvența ta cu cea a Luminii… pentru a putea cere Alegerea.
A venit momentul să conștientizezi viața ta, să te trezești, să te ridici, să te conștientizezi lumina și umbra deopotrivă. Ceea ce mi-a adus înțelepciune nu a fost lumina ci lupta continuă cu umbra. Întunericul în care mi-am petrecut prima parte a vieții m-a determinat să aleg acest drum de a ajuta pe ceilalți să vadă propria Lumină.

Sun Tzu spunea ”pentru a-ți înțelege dușmanul trebuie să devii tu însuți una cu el”. În cazul tău ”dușmanul” este impulsul interior pe care nu îl înțelegi, care te macină și suferi. Atâta timp cât vei reprima umbra vei continua să suferi și nu vei învăța nimic. Imaginea ideală pe care ai creat-o despre tine sfârșește prin a te epuiza. Ascultă-ți sufletul, deschide-l, umple-l, conține-l cu Ființa minunată care ești! Ca să te poți conține ai nevoie să scoți afară tot ceea ce nu îți aparține, Tot! Aleg Acum că nimic din ceea ce nu este al meu să nu mai continue!
Renunț la teamă, renunț la frica, renunț la gândurile și tiparele care nu îmi aparțin, renunț la tot ceea ce îmi face rău, renunț la tot ce ma împiedică să fiu fericit, renunț la toate obiceiurile care îmi crează suferință, renunț la toate acestea cu toată ființa mea! Aleg Acum Iubirea în sufletul meu. Aleg Acum să mă Iert și să mă Iubesc. Aleg Acum să mă conectez cu miezul ființei mele. Sunt demn de a fi iubit și de a dărui Iubire. Dacă Iubirea nu trece prin mine ea nu poate exista. Aleg Acum să îmi deschid inima, aleg acum să mă deschid la puterea vindecatoare a Iubirii! Aleg să fiu eu Matricea divină pe care Dumnezeu a creat-o!

Destinul nu se lasă înduioșat, dar el nu e niciodată crud, e just. Toate greșelile pe care le-ați comis se adună pe un platan al balanței, dar dacă vă decideți să vă redresați viața, tot ceea ce faceți bun va apăsa pe celalalt platan. Deci, când va veni momentul de a plăti pentru greșeli, gândurile, sentimentele, acțiunile voastre bune intervin pentru ca plata să fie mai mică. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să fim fataliști spunând: “Pentru că destinul meu e așa și așa, nu e nimic de făcut, trebuie să-l accept.” Nu. Nu uitați niciodată aceasta: destinul nu ne cere sufocarea, înăbușirea spiritului. Din contră, destinul există pentru a ne obliga să ne trezim spiritul și să lucrăm cu el, pentru a ne crea un nou destin.

Din cauza greșelilor săvârșite în încarnările precedente, omul trebuie să sufere, conform destinului său; hindușii spun că e o “Karma” de plătit. Dar aceasta nu semnifică că e imposibil de a reacționa la aceasta, pentru că cel ce nu face nimic altceva decât să sufere, o sfârșește, într-o zi, strivit. Din contră, trebuie să luptăm cu armele iubirii și luminii, pentru a triumfa asupra destinului și pentru a intra în ordinul Providenței. Din acest moment, nu mai există destin pentru omul ce s-a hotarat să trăiască în lumină. El a schimbat planul, legile nu mai sunt aceleșsi, a ieșit din lumea fatalității pentru a intra în cea a grației.

Marea majoritate a oamenilor, care nu au idei prea clare despre acest subiect, folosesc cu indiferență cuvântul destin pentru tot ce li se întamplă în viață, bun sau rau. Nu, să numim, dacă vreți, “destin” consecințele ignoranței noastre, greșelilor noastre, și “Providența” consecințele luminii noastre și a tot ceea ce am făcut bun. Deci, acum e clar: există Providența pentru cei ce trăiesc în lumină și dragostea divină și există destin pentru cei ce se încăpătânează să rămână marginiți și răutacioși. Acel care vrea să iasă de sub influența destinului trebuie să înceapă prin a vedea clar lucrurile: să discearnă gândurile, sentimentele și faptele care-i îngreunează karma, și să se străduie să devină mai înțelegător, mai pur, mai dezinteresat. Astfel el va intra în sfera Providenței unde își crează cu adevarat viitorul. Cu câteva excepții, extrem de rare, nici o ființă umană n-a venit pe pământ fără să aibă greșeli de reparat, datorii de plătit. Câți Inițiați, căți sfinți și profeti au suferit, de asemenea, pentru a-și repara greșelile pe care le-au făcut în încarnările anterioare! Aceasta nu a împiedicat sufletul și spiritul lor să trăiască în splendoarea divină, pentru că munceau fără răgaz, în ciuda karmei lor, și astfel au devenit sfinți.

Orice vi se întâmplă, trebuie să vă păstrați spiritul vostru într-o regiune inatacabilă. Aici trebuie să vă refugiați pentru a munci. Atunci, chiar dacă karma vă asaltează, vă veți simți deasupra: karma vrea să vă limiteze, voi vă veți elibera; karma vrea să vă tină în întuneric, voi vă veți ilumina… pentru că în ciuda oricăror încercări voi vă continuați eforturile. Da, trebuie să cautați să ajungeți la acel punct în care veți scăpa sfera de influența karmei.

Se pune acum problema de a ști dacă puteți urca până acolo, dacă sunteți capabili de a vă stabili în această regiune care se găsește dincolo de vânturi, vârtejuri sși fulgere. Tocmai despre aceasta regiune vorbea Iisus când dădea sfatul de “a construi casa pe stâncă”. Stânca este sfera spiritului în care trebuie să ne plasăm lăcașul, pentru că este singurul loc ferit de intemperii. Este de asemenea “înaltul refugiu” din Psalmul 91: planul cauzal. Până când nu ați atins această sferă prin gândire și meditație, veți stagna în regiunile inferioare ale planului mental și al planului astral și veți fi vulnerabili, veți rămâne prada zbuciumărilor.

Sper ca aceste cuvinte vor clarifica mai bine problema. Nu putem scapa karma, dar putem să o plătim în diferite feluri. Este ca și în viață, cel mai des se platește cu bani, dar sunt alte mijloace de a-ți achita datoriile: poți munci sau face un cadou sau poți face un serviciu… în plan spiritual cel mai bun mijloc de plată este de a strânge aur, adică a-ți dezvolta calități și virtuți. Dar și rugăciunea e o forma de plată, pentru că și în rugăciune puneți aur, tot ce este mai bun din inima voastră, din sufletul și spiritul vostru. Vă căiți pentru greșelile voastre, promiteți să le reparați prin fapte bune. Atunci Cerul spune: ”De vreme ce se căiește și vrea șă-și repare greșeala, înseamnă că a înțeles: să-i ușurăm încercările”. Pentru că, ce dorește Cerul? Ca noi să fim mai buni. El nu vrea să ne strivească, la ce i-ar servi? Dorința sa este ca noi să devenim mai conștienti, mai întelepți; de aceea, dacă noi avem capul tare, el continua să ne trimită încercări. Dar dacă vede că noi am înțeles fără să trebuiască să trecem prin toate aceste încercări, ii este suficient, el nu ține să ne nimicească.

Oricare ar fi încercările, Inițiații continuă să lucreze, continua în lumină, bine, în dragoste pentru ca au înțeles esențialul. Atunci, bucurați-vă pentru cunoștințele din acest învățământ, bucurați-vă și mulțumiți pentru toate aceste pietre prețioase, aceste posibilități ce se dezvăluie în fața voastră, în fața spiritului vostru pentru o munca gigantică. Fără această lumină, ce ați deveni?”
(Maestrul Omraam Aivanhov)

Sursă articol: astrodeva.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *