Despre “Cum sa … “

By | May 10, 2014

Cu totii am cautat macar o singura data raspunsul la intrebarea “cum sa…?” atunci cand am avut o problema personala.

Si daca tot ne-am pus pe cautat, de ce sa nu incercam sa gasim un raspuns cat mai apropiat de asteptarile noastre? Eventual o solutie cu rezultat instant! Ca doar nu avem timp de pierdut, nu? Si cautam… Si parca niciuna din solutiile date nu par a fi chiar 100% satisfacatoare.

Pentru ca ceea ce cautam in acel moment, cautam in afara. In afara noastra. Pai cum sa stie X sau Y ce e mai bine pentru noi? Au trait ei experientele noastre, viata noastra? Stiu ei exact prin ce am trecut?

Si atunci apare ideea: “fii original!”. Cauta, citeste, cerceteaza, inspira-te! Dar creaza-ti propria solutie, cea care este 100% pentru tine. Opreste-te cate un moment, din cand in cand, priveste catre tine, catre interiorul tau si intreaba-te: ce este cel mai bine pentru mine? Unde vreau sa ajung? Cum imi croiesc propriul drum catre ceea ce vreau sa obtin? Care sunt valorile mele? Valori care sa-mi fie calauza catre obiectivul meu. Ale mele, create de mine, venite din interiorul meu.

Si daca stau bine sa ma gandesc, multe din valorile pe care m-am bazat pana acum mi-au fost insuflate de parinti, familie, prieteni, mentori, etc. Dar din toate astea, cu ce anume raman EU?

ceapa-taiataCine sunt eu? Sunt ca o ceapa! Ia o ceapa si uita-te la ea. Are o cojita uscata care o apara de contactul cu exteriorul. O dam la o parte si vedem alta coaja, un alt strat protector, si inca unul, si parca straturile sunt tot mai groase, si tot asa pana ajungem la miez. Asa si noi. Pe masura ce inaintam in viata ne ascundem adevaratul EU cu straturi protectoare, cu idei, cu pareri, convingeri venite din exterior.

Si apoi ne intrebam de ce nu merge! Opreste-te un moment si dezbraca fiecare strat pe care ti l-ai creat cu ajutorul celorlalti. Si pe masura ce inaintezi, vezi unde este solutia cautata. O sa te usture ochii, o sa plangi, o sa-ti fie greu, o sa-ti ia timp! Dar vei ajunge sa cunosti originalul. Vei sti cine esti cu adevarat, ceea ce ai de facut, si care sunt retetele tale originale pentru a raspunde la intrebarea “cum sa…?”

Acum e mai bine! Ai descoperit cea mai importanta persoana din viata ta. TU! Acea persoana pe care o vezi in fiecare zi in oglinda. Iti place ce vezi?

Sursa articol: nutrebuie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *