Osho: Daca cineva creeaza manie in tine

By | May 11, 2014

Osho on Osho_I am Not seriousOsho: Tacere impartasita in cuvinte – “Daca cineva creeaza manie in tine”

Tatal lui Gurjdeff era pe moarte, ultimele cuvinte ale lui Gurjdeff sunt foarte semnificative, poate ca tatal nu i-a dat fiului sau o perspectiva atat de mare asupra vietii. Si Gurjdeff avea doar 9 ani cand tatal sau i-a spus: “Stiu ca nu poti fi capabil sa intelegi acum ceea ce spun, dar nu mai am timp, o sa-ti spun acum. Dar in timp sa iti amintesti aceste cuvinte, ori de cate ori o sa ai maturitatea de a intelege ce inseamna aceste cuvinte, atunci actioneaza pe baza acestor cuvinte. Dar nu uita, este o propozitie simpla.”

L-a pus pe Gurjdeff sa repete cele spuse de el de trei ori, ca el sa poata muri in pace. Si i-a spus: “Iarta-ma ca nu ti-am lasat nici o mostenire cu exceptia acestor vorbe.”

Si ce i-a spus? O foarte simpla propozitie… el spune: “Aminteste-ti, daca cineva creaza manie in tine, spune persoanei ca te vei intoarce dupa 24 ore si-i vei raspunde. Dupa 24 de ore, asteapta, si dupa 24 de ore orice s-ar intampla, du-te si fa.”

Ciudat sfat, dar nu atat de ciudat daca il intelegi. Si acest simplu sfat i-a schimbat intreaga viata lui Gurjdeff. Aceasta simpla teza a facut un om ca George Gurjdeff, si un astfel de om poate evolua in secole. Dar batranul trebuie sa fi avut o mare intelegere. E nu a lasat nimic altceva, doar i-a spus fiului sau: “Acum trebuie sa te uiti in interiorul tau. Mama ta este moarta, eu sunt pe moarte. Trebuie sa iti castigi painea. Trebuie sa inveti sa te descurci.”

Un copil de noua ani… dar aceasta a devenit o mare oportunitate pentru Gurjdeff deoarece a inceput sa mearga cu nomazii. Gurjdeff era nascut in Caucaz, in Rusia, unde mai exista nomazi, triburi ratacitoare.

Chiar si dupa saizeci de ani de tortura comunista, ei nu au fost capabili sa solutioneze problema nomazilor, deoarece ei considera ca a fi ratacitor este primul drept al omului, si probabil au dreptate.

Sursa: youtube.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *