Zodii si cariere

By | July 19, 2016

zodii-si-cariereFiecare zodie are anumite aptitudini și calitǎți, care o predispun la un anume tip de succes și îi cresc șansele de reușitǎ într-un anumit domeniu de activitate.

Așa s-ar explica faptul cǎ unii se simt în elementul lor la locul de muncǎ, reușind destul de repede și ușor tot ce-și propun, în timp ce alții înainteazǎ greu și au senzația ce ceea ce fac este extenuant și total nepotrivit.

Tot astfel se poate explica și faptul cǎ ne simțim mai atrași de anumite meserii, decât de altele.
Dacǎ-ți cunoști înclinațiile, dacǎ știi care-ți sunt predispozițiile și în ce direcție te orienteazǎ stelele, vei putea alege mult mai ușor profesia potrivitǎ și drumul profesional care sǎ-ți ofere satisfacții și succes.

Dacǎ facem o alegere funcție de nevoile societǎții sau familiei și nu ținem cont de dorința inimii noastre și de calitǎțile pe care le avem, avem mari șanse sǎ eșuǎm sau sǎ trǎim o viațǎ lipsitǎ de împlinire și bucurie.

Dacǎ, în schimb, ne strǎduim sǎ ne cunoaștem cât mai bine potențialul, sǎ aflǎm care sunt acele direcţii care rezoneazǎ cu noi și sǎ ne urmǎm dorința sufletului, atunci putem avea succesul dorit în carierǎ.

Astrologia ne ajutǎ cu informațiile necesare si de aceasta data.

BERBEC- tot timpul în competiție!

Acest nativ este foarte activ, energic, ambițios și competitiv. Urǎște rutina și complacerea într-o meserie care nu-l provoacǎ și nu-i pune la treabǎ inteligența ascuțitǎ. Îi place sǎ ținteascǎ sus, este fǎcut sǎ conducǎ și sǎ impunǎ regulile jocului, motiv pentru care rareori se mulțumește cu postura de subordonat.

Adorǎ meseriile în care existǎ provocare și care îi pun adrenalina în mișcare. Este foarte prompt și ferm în decizii, chiar și în situații de crizǎ, lucreazǎ foarte bine sub presiune și îi plac sarcinile dificile care-i testeazǎ inteligența și priceperea. Muncește mai mult pentru ambițiile sale decât pentru bani. Ştie foarte bine cǎ, odatǎ ce-și îndeplinește scopurile, vin și banii.

I se potrivesc de minune meseriile care cer inițiativǎ, combativitate, curaj și ambiție. De fapt, poate reuși în aproape orice meserie care necesitǎ calitǎțile de mai sus. Femeile Berbec se descurcǎ excelent chiar și în meseriile masculine. Berbecii au însǎ succesul asigurat ca militari de carierǎ, polițiști, chirurgi, stomatologi, sportivi de performanțǎ, cascadori, detectivi, directori, politicieni, mecanici, ingineri, piloți.

TAUR – succesul vine încet, dar sigur!

Taurul are drept calitǎți de referințǎ tenacitatea, perseverența, rǎbdarea și stabilitatea. El știe cǎ succesul nu vine peste noapte și cǎ, pentru a-l obtine, e nevoie de multǎ muncǎ și perseverențǎ. Însǎ, o datǎ ce-și pune ceva în minte, mai ales dacǎ este vorba despre o meserie care-l inspirǎ și-i pune la treabǎ talentele artistice și simțul estetic sau dacǎ miza materialǎ este foarte mare, nu renunțǎ pânǎ când nu reușește.

Ritmul lui poate fi foarte lent, uneori imposibil de înțeles de nativii altor zodii, dar ceea ce construiește cu dǎruire și chiar încǎpǎțânare dureazǎ în timp și aduce multe beneficii pe termen lung. Se simte atras de meseriile care-i pot asigura o anume stabilitate și siguranțǎ. Acceptǎ ușor pozițiile subalterne, pentru cǎ îi place sǎ i se spunǎ ce are de fǎcut, mai mult decât sǎ conducǎ.

Orice ar face, Taurul nu pierde nicio clipǎ din vedere miza, profitul spre care se îndreaptǎ. Pentru el este important, nu neapǎrat cât și ce muncește, ci mai degrabǎ care este câștigul lui. Ia decizii destul de greu și numai dupǎ o analizǎ atentǎ a riscurilor.
Se descurcǎ exemplar în meserii care au legǎturǎ cu finanțele (bancheri, contabili, agenți de asigurǎri). De asemenea, pot face carierǎ în domeniul construcțiilor, arhitecturii, agriculturii, afacerilor hoteliere. Iar pentru cǎ au simț artistic foarte dezvoltat, fac fațǎ cu succes în domenii precum: modǎ, design, picturǎ, muzicǎ, decorațiuni interioare, cosmeticǎ (mai ales parfumerie).

GEMENI – schimbarea este rațiunea de a trǎi!

Acest nativ este un maestru al comunicǎrii. Este fǎcut sǎ se miște în permanențǎ, sǎ mijloceascǎ și sǎ faciliteze schimburile de informații sub toate aspectele. Cum îi place sǎ fie mereu în mișcare, sǎ-și satisfacǎ mereu curiozitatea vazând și fǎcând lucruri noi, cunoscând oameni interesanți și documentându-se, nu va putea sta niciodatǎ într-un birou cu ochii ațintiți în ecranul unui computer toatǎ ziua. Sau dacǎ se va întâmpla asta, va fi foarte nefericit.

Gemenii au nevoie de stimulare mentalǎ, de lucruri care sǎ le ținǎ mereu interesul viu și atenția treazǎ. De aceea, ei obișnuiesc sǎ se ocupe de mai multe activitǎți odatǎ, chiar dacǎ pe unele le abadoneazǎ din mers, odatǎ ce nu mai prezintǎ interes.
Simțul umorului nu le lipsește, iar inteligența îi ajutǎ sǎ iasǎ și din cele mai grele situații. Totuși, deseori sunt superficiali și împrǎștiați. Au nevoie sǎ lucreze în parteneriat cu persoane mult mai organizate decât ei.

Sunt pur și simplu strǎluciți ca scriitori, jurnaliști, avocați, agenți de vânzǎri (se pricep foarte bine sǎ negocieze și sǎ convingǎ), comercianți, caricaturiști, actori (de comedie, mai ales), agenți de bursǎ, purtǎtori de cuvânt. Pot face carierǎ și în publicitate, relații cu publicul, televiziune, turism, transporturi.

RAC – ajutat de intuiție!

Racul are un simț excelent al oportunitǎților conferit de intuiția ascuțitǎ și senzitivitatea accentuatǎ, greu de egalat de alte semne zodiacale. În afarǎ de faptul cǎ are rǎbdare și este extrem de tenace, știe exact când este momentul potrivit sǎ acționeze pentru a obține ce-și dorește.
De asemenea, soluțiile lui nu sunt niciodatǎ la îndemâna oricui și nici ușor de intuit de cei cu care se aflǎ în competiție. El nu atacǎ niciodatǎ frontal și din plin, ci din lateral și în momentul în care te aștepți cel mai puțin.

Racul este semn al stabilitǎții și familiei, ceea ce înseamnǎ cǎ acești nativi pot reuși în orice activitate care are legǎturǎ cu copiii ( protecția copilului, afaceri cu jucǎrii sau articole pentru copii, literaturǎ dedicatǎ copiilor) sau cu familia și casa (afaceri cu bunuri de larg consum sau de uz casnic, construcții de locuințe, afaceri cu bunuri imobiliare, arhitecturǎ, design interior).

Racii au și o imaginație deosebitǎ, precum și simț artistic de excepție, de aceea mulți dintre ei se pot orienta spre domenii artistice (muzicǎ, dans, picturǎ, actorie) sau spre scris . Afacerile cu lichide le sunt de asemenea facile. De asemenea, domeniile care au legǎturǎ cu înțelegerea subconștientului uman (psihologie, ocultism) le oferǎ mari satisfacții.

LEU – fǎcut sǎ conducǎ!

Leul știe mereu sǎ se punǎ în luminǎ, sǎ strǎluceascǎ și sǎ acapareze atenția tuturor. Radiazǎ de energie, poftǎ de viațǎ și optimism. Ţintește întotdeauna sus și nu acceptǎ prea ușor sǎ fie subaltern. Un Leu condus poate fi destul de greu de suportat, mai ales dacǎ este forțat sǎ facǎ lucruri care nu-i plac. Dar cum Leul nu suportǎ la nesfârșit situațiile inconfortabile, va lua imediat mǎsuri și își va gǎsi altceva care sǎ-l satisfacǎ.

Ambițios, autoritar, bun lider, creativ, generos și optimist, Leul atrage foarte ușor oportunitǎțile dorite. Este strǎlucitor mai ales atunci când se aflǎ în poziții de conducere și are putere de decizie. De aceea îl putem gǎsi în fruntea unor companii sau în politicǎ.

Fiind amator de lux, se poate îndrepta și spre modǎ, design interior, afaceri cu bijuterii și podoabe. Dramatismul și farmecul irezistibil pot face din el un excelent actor, om de televiziune (în fața camerelor, evident), artist. Talentul pedagogic de excepție îl ajutǎ sǎ devinǎ un profesor sau trainer de succes.
Însǎ Leul poate reuşi în orice domeniu, dacǎ își propune și mai ales dacǎ este inspirat.

FECIOARA – harnicǎ și responsabilǎ!

Nativul Fecioarǎ este, de regulǎ, cel mai organizat, ordonat și harnic, din tot zodiacul. Îi place sǎ pǎstreze ordinea în toate și sǎ ia în calcul toate detaliile. Nu-și asumǎ riscuri, nu-i plac schimbǎrile și nu viseazǎ la șefie. Este genul de persoanǎ care este conștientǎ de impactul acțiunilor ei asupra celorlalți sau asupra rezultatelor companiei unde lucreazǎ. Lucreazǎ cu responsabilitate și are o logicǎ imbatabilǎ.

Se spune cǎ este angajatul perfect, tocmai datoritǎ organizǎrii si disciplinei. Rareori viseazǎ la poziția de șef, iar dacǎ se întâmplǎ sǎ ajungǎ la cârmǎ, are nevoie de un partener care sǎ conducǎ, pentru ca ea sǎ se poatǎ ocupa de detalii. Precizia, logica și inteligența o recomandǎ pentru IT, matematicǎ, contabilitate, cercetare. Talentul analitic și de sintezǎ a informației o ajutǎ sǎ reușeascǎ și ca om de presǎ. Iar afinitatea pentru sǎnǎtate și nutriție fac din ea un excelent medic (sau asistent medical), farmacist, nutriţionist ori specialist în terapii alternative.

Dragostea pentru plante și animale o pot îndrepta și spre medicinǎ veterinarǎ și afaceri cu plante. Sǎ nu uitǎm, însǎ, cǎ Fecioara adorǎ sǎ se punǎ în slujba oamenilor și sǎ ajute, ceea ce înseamnǎ cǎ este fǎcutǎ pentru orice afacere care constǎ în vânzarea de servicii.

BALANŢA – succes prin eleganțǎ!

Elegantǎ și rafinatǎ, Balanța alege mereu locurile de muncǎ care-i pot oferi un mediu armonios, în care sǎ-și desfǎșoare activitatea. Nu se dǎ în vânt dupǎ munca fizicǎ și fuge cât o țin picioarele de vulgaritate și grosolǎnie. Se descurcǎ de minune în toate domeniile care necesitǎ diplomație, abilitǎți de comunicare, judecatǎ dreaptǎ, onestitate, simț estetic, eleganțǎ și bun gust.

Doar comoditatea poate sta în calea succesului acestei fǎpturi inteligente și rafinate. Poate fi un consilier strǎlucit, dar și un politician faimos. De asemenea, poate reuși în justiție, relații publice, notariat, resurse umane.

Simțul estetic și afinitatea pentru artǎ și frumos, o recomandǎ și pentru meserii precum: designer, stilist, muzician, actor, dansator, creator de parfumuri, fotograf. Balanța are o afinitate aparte și pentru mâncǎruri rafinate, motiv pentru care se poate implica într-un fel sau altul și în meserii legate de arta culinarǎ.

SCORPION – niciun efort nu e prea mare dacǎ vrei sǎ ai succes!

Scorpionul se poate lǎuda cu o tenacitate de neclintit, o ambiție uluitoare și o forțǎ interioarǎ de care nu dispune niciun alt semn zodiacal. El poate rezista în cele mai grele condiții de lucru și este capabil sǎ sacrifice orice urmǎ de confort personal, dacǎ este convins cǎ meritǎ. El este foarte conștient cǎ fǎrǎ efort nu ajungi nicǎieri și tocmai de aceea acceptǎ compromisurile și condițiile uneori foarte aspre.

Nu este neglijabilǎ nici capacitatea lui de a manipula oamenii și împrejurǎrile, întorcând lucrurile în favoarea lui. Uneori poate fi lipsit de scrupule în drumul lui spre succes. Însǎ, un lucru e cert: ajunge mereu unde își propune. Este potrivit pentru orice meserie care cere stǎpânire de sine, intuiție și profunzime. Poate fi un excelent detectiv, psiholog, chirurg, ofițer, detectiv, ocultist, psihiatru, ginecolog, sexolog, medic legist.

Meseriile preferate de un Scorpion mai pot fi legate de administrarea banilor altora (în asigurǎri, bǎnci, bursǎ, fisc).
Politica este o arenǎ tentantǎ pentru un Scorpion, pentru cǎ acolo își poate exercita abilitatea de a manipula, a conduce și a controla.

SǍGETǍTOR – fler pentru succes!

Sǎgetǎtorul miroase succesul de la distanțǎ și știe sǎ-l primeascǎ în viața lui cu o nonșalanțǎ incredibilǎ. Ca și când este ceva firesc și i se cuvine. Atitudinea pozitivǎ, încrederea în forțele proprii și inteligența îl ajutǎ de fiecare datǎ sǎ ajungǎ acolo unde își dorește.

E-adevǎrat cǎ uneori poate fi greu de suportat de către partenerii, asociații sau coechiperii lui, din cauza aroganței și a remarcilor directe și dure, dar toate acestea i se trec repede cu vederea, pentru cǎ pur și simplu nu te poți supǎra pe el. Are un simț al umorului delicios și o capacitate de repliere spectaculoasǎ, care-l ajutǎ sǎ iasǎ din orice situație dificilǎ.

Se simte atras de meserii care au legǎturǎ cu strǎinǎtatea sau cu limbile strǎine, filozofia, religia sau justiția. Activitǎțile științifice și spirituale îl atrag în egalǎ mǎsurǎ. La fel și cele care implicǎ transporturi, comunicare, import-export, sport. Deseori, este ghid spiritual, teolog sau profesor/trainer.
În orice caz, munca lui trebuie sǎ îi permitǎ sǎ cǎlǎtoreascǎ, sǎ învețe mereu lucruri noi, sǎ cunoascǎ diverse culturi și civilizații.

CAPRICORN – exponentul profesionalismului desǎvârșit!

Orice meserie ar alege Capricornul cel riguros și responsabil, sigur o va face cu profesionalism. Este poate cel mai serios din tot zodiacul și cel mai orientat spre ascensiune. Însǎ nu are acces rapid la succes (precum un semn de foc de exemplu), ci înnainteazǎ cu pași mici și fermi, binemeritați. Destul de reticent în fața schimbǎrilor, de multe ori rateazǎ oportunitǎți frumoase. De aceea, deseori îi poate lua mult timp pânǎ sǎ ajungǎ în vârful unei ierarhii.

Însǎ odatǎ ajuns acolo, știe sǎ-și pǎstreze poziția și veniturile, cu prudențǎ. Capricornul își poate alege orice profesie care îi oferǎ șansa permanentǎ de ascensiune și evoluție. El trebuie sǎ aibǎ mereu în fațǎ un pisc înalt, un azimut. Altfel, nu simte cǎ trǎiește.

Ca urmare a talentului organizatoric, rigurozitǎții și seriozitǎții, poate face carierǎ în politicǎ, în armatǎ, medicinǎ, justiție, arhitecturǎ. Poate fi și un strǎlucit istoric, cercetǎtor, filozof, matematician. Sau un talentat alpinist ori geolog.

VǍRSǍTOR – succes în salturi!

Vǎrsǎtorul cel avangardist, inovator și excentric, are nevoie în primul rând de libertate de mișcare și de independențǎ. Nu suportǎ sistemele rigide și regulile stricte, ori impunerile. El dorește sǎ-și exprime creativitatea în mod plenar și sǎ i se permitǎ sǎ-și expunǎ ideile originale, uneori geniale, de aceea alege frecvent meserii liberale.

Cariera lui cunoaște suișuri și coborâșuri, determinate de rǎsturnǎrile de situație care-i marcheazǎ întreaga viațǎ. Iubește oamenii și este mereu gata sǎ-și ajute și sǎ-și susținǎ colegii. Vǎrsǎtorul nu este atras câtuși de puțin de istorie sau de lucrurile vechi, ci are afinitate pentru tot ce este nou, modern, avangardist. Îl inspirǎ în special tehnologia de ultimǎ orǎ, mai ales în IT și comunicații.

I se potrivesc ca o mǎnușǎ meseriile nonconformiste: astrolog, esoterist, bioterapeut, radiestezist. Poate strǎluci în domenii de avangardǎ: modǎ, aviație, cinematografie, televiziune. Dar poate fi și un scriitor sau orator excelent.

PEŞTI – pasiunea genereazǎ succes!

Acest nativ are nevoie sǎ creadǎ, sǎ punǎ suflet și pasiune în ceea ce face, pentru a reuși sǎ atingǎ performanțele visate. Este ajutat de intuiția fascinantǎ și de imaginație. Cel mai important pentru un Pește este sǎ -și urmeze vocea interioarǎ, voința sufletului. Dacǎ va alege un drum profesional în care nu are încredere sau care nu i se potrivește, poate ajunge chiar la depresii prelungite.

El trebuie sǎ învețe, de asemenea, sǎ-și punǎ în practicǎ ideile și nu doar sǎ viseze la un viitor probabil, când un miracol se va întâmpla. Creativitatea poate cǎpǎta culoar de expresie în domenii artistice : picturǎ, fotografie, design, muzicǎ, dans, actorie. Imaginația poate fi folositǎ cu succes în scrieri, iar intuiția, în meserii care au legǎturǎ cu publicul, merketingul, publicitatea.

Binecunoscute sunt si empatia, sensibilitatea și altruismul Peștilor, calitǎți care îi fac potriviți pentru medicinǎ sau alte meserii prin care pot ajuta oamenii.
Pot reuși și în politicǎ, dar pot fi și foarte buni teologi, preoți sau lideri spirituali.

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.zodiac-yoga.com, sursa articol: www.astrocafe.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *